Besök av tandsköterska!

Vi har haft besök av tandsköterska  som pratade med eleverna om hur viktigt det är sköta om sina tänder  och  vad som är viktigt att tänka på när man borstar dem. Alla elever fick med sig  varsin tandborste hem.

Matematik

I matematiken har vi jobbat med mattesagor. Vi läste upp mattesagan och eleverna fick hjälpas åt att försöka bena ut problemet och komma fram till svar. Det blev många interessanta och givande diskussioner. Eleverna fick även lära sig att använda matematiska ord som tex fler än, färre än, addera, lika med m.fl.

Publicerat i Hem | Lämna en kommentar

Vårblommor

Vi har läst fakta och pratat om vårblommor. Efter fick vi måla en vårblomma med akvarell pennor.

Påskpyssel🐥🐣

Vi haft påskpyssel denna vecka🐥

Rocka sockorna

Idag onsdagen 21 mars har vi rockat sockorna i våra färgrupper.

Vinterdag⛅️⛄️

Eleverna fick tillfälle att åka skridskor tillsammans i hela Blå gruppen.

Efter besöket på Stora Mossens ishall gick vi alla till ”Kometen” för att äta  matsäck och leka.

Publicerat i Blå, Hem | Lämna en kommentar

Matematik -udda och jämna tal ” Clownspel”

Udda och jämna tal är grundläggande begrepp inom området tal och räkning. Vi gör några grundläggande aktiviteter och undersöker vilka tal som är udda och vilka som är jämna.

Skogen

Vi gick till skogen för att titta på vår plankan och se vad som har hänt med de olika föremål som vi har spikat fast i höstas.

Vi upptäckte att det inte gick att gräva upp den då det var frost i marken.

Matematik

I matematikgrupperna arbetar vi nu med symbolerna lika med, inte lika, större än och mindre än.

Vi tar hjälp av krokodilerna, till exempel krokodilen Karl som bara vill äta höga tal. Han tar det som är mest för då blir det fest.

Matematik

Eleverna har lyssnat på sagan om ” Kejsaren Augustus” som uppfann de första romerska symbolerna för talen 1 till 10.

De har sedan själva fått arbeta med att skriva tal med hjälp av de romerska siffror.