Matematik

Eleverna har lyssnat på sagan om ” Kejsaren Augustus” som uppfann de första romerska symbolerna för talen 1 till 10.

De har sedan själva fått arbeta med att skriva tal med hjälp av de romerska siffror.

Publicerat i Hem | Lämna en kommentar

Julavslutning 🌲

På scenen var PULS-gänget, musiklärarna och tomtemor. Avslutningen inleddes med gemensam julröris.
Därefter fick vi lyssna på julsånger som framfördes av respektive årskurs.

Programmering

Vi har under höstterminen arbetat med programmering. Eleverna har fått programmera med sorteringsduk och Blue bots. De har även fått lära sig koda innan de har fått programmra blue botsen. De har varit super duktiga och tyckt det har varit super roligt 🙂 Vi kommer att fortsätta vårt arbete med programmering under vårterminen också.

549C5673-8BD4-422A-BA11-B2FB65209543

Julpyssel☃️⭐️🌲

Eleverna fick julpyssla på tre olika stationer. De fick göra julkarameler, julkort och stjärnor. Vi använde oss av  paljetter, silkespapper, bokmärke och lite annat och resultaten blev väldigt fint!

Luciafirande på Ålstensskolan ❄️

Vi tittar på Luciatåg arrangerat av årskurs 3.

Skapande 🎅

Eleverna har gjort fina tomtetavlor, Kom gärna in och titta.

Publicerat i Blå, Hem | Lämna en kommentar

Kreativitet och superkul med första snön på skolgården☃️❄️

Matematik

Eleverna har lyssnat på sagan om Lilla Nollan. I boken presenterades siffran ”0” som bokens huvudkaraktär, räkneramsan upp till nio, talraden, ordningstal, lägesord, mönster och former. Efter har de ritat fina hus där alla siffror bor.

Publicerat i Blå, Hem | Lämna en kommentar

Vad händer med skräp i naturen!

Vi gör ett experiment. På en planka spikar vi fast olika föremål: papper, kartong, appelsinskal, äppelbit, plastbit, tyg, löv. Därefter gräver vi ner plankan i jorden. Plankan får ligga nergrävd tills våren, därefter gräver vi upp den igen  för att se vad som har hänt med de fastspikade föremålen.

Eleverna fick gissa, ställa hypoteser kring vad som kommer att hända med de olika föremålen.

Vi har introducerat programmering

Eleverna har fått pröva på att följa koder och lösa olika buggar som uppstod i programmeringen.

Eleverna har fått sortera siffror i rätt ordning på sorteringsduken.

Publicerat i Hem | Lämna en kommentar