Digitala akademin

Häng med mig till träff med Digitala akademin! Det brukar vara mycket bra innehåll! Läs nedan:

FIRA MED OSS! DIGITALA AKADEMIN 10år

Tisdag den 21 oktober 2014
Klockan 17:30 – 20:30 (registrering från 17:00)

Välkommen – var med och firar Digitala Akademin tio år.
Vi blickar framåt och delar ut priset till bästa lärresurser läsåret 2013/14.
Ta med smartphone,surfplatta eller laptop så att du kan vara med
och påverka föreläsningen och vemsom ska vinna första pris för Årets bästa lärresurs.
Denna gång är det jubileumstusch på det avlutande minglet
Se programmet>>>

17.30 Henrik Svensson, KTH/Digitala Akademin, hälsar välkommen

17:40 Erfarenhet är bara ett annat ord för att slippa tänka.
En interaktiv föreläsning av Troed Troedson, Framtidsanalytiker, www.saj.se

18:30 Årets bästa lärresurs
Finalisterna presenterar sina bidrag. Information om bidragen läggs upp på
vår webbplats efter juryns behandling.
Omröstning och prisutdelning av de tre priserna

19:30 Mingel
Som vanligt har du möjlighet att prata med föredragshållarna under minglet.
Enklare mat och öl/vin/alkoholfritt serveras

20:30 Avslut

Nätverksträffen är kostnadsfri för lärare och skolpersonal anställda vid Digitala Akademins partnerkommuner.
Den som anmält sig, men inte utnyttjar sin plats debiteras 350 kr.
För övriga är deltagaravgiften 550 kr.

Anmälan via Digitala Akademins hemsida, www.digitalaakademin.se/anmalning
Begränsat antal platser, så anmäl dig idag om du vill vara säker på att få en plats.

Temakväll

Tack alla föräldrar som kom på vår Temakväll!

Nedan finner ni Prezi-presentationen. Saknar ni någor så hör av er till mig! Maila förnamn.efternamn@stockholm.se

/Anna Ulander

Tove Jansson

I år skulle Tove Jansson blivit 100 år. Om det är någon klass som uppmärksammar detta så vill jag bara tal om att jag har ”Hur gick det sen?” som interaktiv bok på min Ipad om någon vill låna och läsa i klassen. För de yngre finns också en gratis maskeradapp som heter ”Maskerad i Mumindalen”.

Digitala akademin 4/11

Igår var jag Anna, Martina och Annika på Digitala akademins träff på Nalen. Det var trevligt och lärorokt som vanligt. Kanske att det var lite för mycket riktat till äldre elever den här gången, men det är alltid roligt att inspireras av andra lärare.

Första talaren ut var Kristoffer Nordekvist, NO-lärare på högstadiet. Han pratade om hur han använder digitala lärresurser i sin undervisning. Är man intresserad kan man kolla in hans blogg:

Sedan pratade Malin Broberg om ur hon skapar e-böcker tillsammans med eleverna. De jobbar med iBooks author på sina appledatorer,  men hon tipsade också om sidan www.mybookmaker.com där man kan göra egna böcker. På paddorna på vår skola har vi ju book creator som man kan göra fina e-böcker i. Read more